17 Mayıs 2011 Salı

Onun Aziz elleri... 17 Mayıs 2000


17 Mayıs 2000 Akşamı Kopenag Parken Stadyumunda, Claudio Taffarel, Thierry Hennry'nin o kafasını kurtardığı ana kadar, aramızda bile kupayı alacağımıza inanmayanlar vardı.

Katolik inancına göre aziz olabilmek için 3 mucize gerekir. 94 Dünya Kupasında Massaro'nun penaltısını kurtarırken birinci, 98 Fransa'da yarı finalde, Cocu ve Ronald De Boer'un penaltıları ikinci mucizesiyken, bu kurtarış Taffarel'i aziz yapıyordu. İşte tam o an, bir anda herkes aynı şeyi düşündü, mucize gerçek olmuştu. 15 dakika daha vardı, 1 kişi eksiktik ama hiç önemi yoktu. Kupa geliyordu.


Son 10 yıla baktığımızda, 2003 Porto,(Şampiyonlar Ligi) 2005 Liverpool (Şampiyonlar Ligi)2006 Sevilla(UEFA) şampiyonlukları dışında, bu kadar derin anlam ifade eden, mucize diye nitelendirilen başka büyük bir başarı yoktur.

Sporun aslında sadece bir oyun olmadığının anlaşılamadığı, birçok sorunun spor ile çözülebileceğinin ısrarla görülmediği, bir sporcudan bir efsane yaratılamayan, vefa duygusunun olmadığı bu topraklarda bir milattır 17 Mayıs 2000. Bir kupadan çok daha fazlasıdır, inanmış bir grup insanın, tüm ülkeyi inandırması ve başarmasıdır.

Bugün hala her anını aynı heyecan ile hatırlıyorsak, her seyrettiğimizde gözlerimiz doluyorsa ve daha iyisi yoksa tabi ki aynı çoşkuyla ve heyecanla anacağız o akşamı ve o akşamı yaşatanları.

İster tesadüf olsun, ister şans, ister kupaya giderken elediğimiz tüm takımlar küme düşsünler, ister biz de küme düşelim farketmez, bu topraklar daha iyisini görmedi, görene kadar herkes bunu kabul edecek ve susacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder