7 Eylül 2011 Çarşamba

Arşive bakma, üzülürsün...




Oscar'ın gittikçe politik, duruşu olmayan ve saygınlığını her geçen gün kaybeden bir kurum haline geldiği artık tüm dünyaca kabul edilmiş durumda.

Tören sırasında prodüksiyonlardan, oyuncu performanslarından çok, kim hangi designer'dan giyindi?? Kim kiminle geldi? Ne taktı? gibi magazin malzemeleri konuşulmakta.

Geçen gün imdb de dolaşırken Oscar'ın bence son saygın yılları olan 90 lara bakarken, 1979 yılının Oscar Erkek Oyuncu Adayları gözüme çarptı. Liste aşağıda, bence baktıktan sonra çok fazla konuşmaya, kıyaslamaya gerek yok...

Jack Leman, The China Syndrome
Al Pacino, ...And Justice for all
Roy Scheider, All that Jazz
Peter Sellers, Being there
Dustin Hoffman, Kramer vs Kramer

Juri olmak nasıl birşeydir acaba böyle bir durumda?? Her biri bir usta fenomen olmuş 5 adam içerisinden birisini seçmek. Ödülü o yılların genç yeteneği Dustin Hoffman kazanıyor.

1962 Yılında NY'a gelip Gene hackmanla bir ev tutuyor, garsonluk yapıyor, ucuz tiyatrolarda çalışıyor olmuyor tam vazgeçeceği sırada, ''The Graduate'' filmi için düşünülen Robert Redford olmayınca, Mark Nichols Hoffman'a gidiyor ve 1967 yılında tam vazgeçeceği sırada, 30 yaşında bu dünyanın kapıları ona açılıyor. Kramer vs Kramer ise onu ve bir başka efsane Meryl Streep'i tartışılmaz yapan başyapıt.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder